Boek ontwerp - Stadsdichter Derek Otte - TOFLOF

TOFLOF is het tweede dichters bundel van Spoken word artiest en woordkunstenaar Derek Otte. Het dichters bundel gaat over de liefde in de breedste zin van het woord; oprecht, rauw, verdrietig, eenzaam, grappig maar vooral ook tough! Op zijn Rotterdams gezegd “TOFLOF”.  

De buitenkant van het boek weerspiegelt het hart van Derek. De ervaringen die een indruk hebben achter gelaten bij Derek zijn gedrukt in zijn hart en in de cover van dit boek. Oude dichtbundels zijn veelal versierd met ornamentele levende bloesem die de pracht laten zien van de liefde. Derek laat in zijn boek de andere kant van de liefde zien, het is niet altijd mooi! De verwelkte bloemen symboliseren dit verhaal.

De illustraties weergeven de rauwe kant van Rotterdam, de plekken waar Derek zijn ervaringen en herinneringen heeft liggen. Deze plekken komen terug in de illustraties en weergeven een beeld van eenzaamheid in de stad. Dit gevoel wordt benadrukt door het kleurgebruik. De Typografie bestaat uit een Rotterdamse letter in combinatie met een schreef-letter voor de leestekst. Ieder gedicht komt tot zijn recht door de speelse invulling van het stramien die op iedere pagina anders is. Het geheel is gebonden door een rode draad die de verhalen zichtbaar met elkaar verbind.

Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Shon Price. 
Bestel het boek via uitgeverij Rorschach.

 

BewarenBewaren

News flash

Schrijf je in voor de News-Flash en krijg een kijk achter verschillende projecten door video's, foto's en weetjes.

Jouw e-mail is uitsluitend bestemd voor de News-Flash.