Boek ontwerp - Stadsdichter Derek Otte Woorden zijn Daden

Het Derde boek van spoken word artiest en woordkunstenaar Derek Otte! Woorden Zijn Daden is een samenbundeling van gedichten die Derek heeft uitgevoerd tijdens zijn titel als stadsdichter van Rotterdam.

De twee jaar als stadsdichter zijn voor Derek enorm snel gegaan waardoor hij zich deze periode als een waas herinnert. De gedichten werden veelal geëxposeerd in de openbare ruimte, deze kon je vinden op onder andere abri’s, trams en gebouwen. Met trots heeft Derek deze speciale momenten als stadsdichter op beeld vastgelegd wat resulteerde in flinke verzameling aan beeldmateriaal.

Het Rotterdamse gevoel kon niet ontbreken voor deze bundel, de cover weergeeft dan ook prominent de Rotterdamse vlag. In het binnenwerk zijn de kleuren groen & wit gecombineerd met een zestal aan pastel kleuren die het enthousiaste en levendige karakter van de stadsdichter laten zien.

Het beeldmateriaal is verzamelt en als uitgangspunt gebruikt om de herinneringen bij elkaar te brengen. Sommige beelden van Derek zijn verknipt en samengebracht tot composities in de vorm van collages. Door overige beelden te verwerken als achtergrond is geen enkele herinnering verloren gegaan. De georganiseerde chaos die gecreëerd is, geeft weer hoe Derek deze periode als stadsdichter heeft ervaren.

Alle opbrengsten van het boek worden gedoneerd aan de bouw van familiehuis Daniël Den Hoed.
Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met Shon Price.

News flash

Schrijf je in voor de News-Flash en krijg een kijk achter verschillende projecten door video's, foto's en weetjes.

Jouw e-mail is uitsluitend bestemd voor de News-Flash.